Sommarskola för att främja teknisk industri

Man kan tydligt se att intresset för teknisk industri har minskat kraftigt den senaste tiden. För Allhamra gymnasieskola har det märkts rejält och nu ska skolan öka intresset hos Värgårdsskolans elever genom att arrangera en sommarskola från måndag till torsdag den här veckan.

Markus Ahnfalk deltar i sommarskolan och tror att han kommer söka till Allhamra gymnasieskola i framtiden.

Markus Ahnfalk deltar i sommarskolan och tror att han kommer söka till Allhamra gymnasieskola i framtiden.

Foto:

Kinda2013-06-19 07:00


Sju elever från årskurs 8 deltar i den sommarskola som anordnas på Allhamra gymnasieskola i Kisa. En sommarskola som är organiserad av lärarna Kristian Svalin, Andreas Sebling och Elias Bouifrouri. De vill öka intresset för industri och teknik hos traktens ungdomar genom att låta dem testa på att svarva, svetsa och till sist tillverka en produkt.
- Vi vill självklart få fler elever till gymnasiet och så är samhället i behov av att utbilda industriarbetare just nu, säger läraren Kristian Svalin.
På sommarskolan arbetar, förutom lärarna, tre elever som antingen gått eller går på gymnasiet. De jobbar som instruktörer och stöttar deltagarna när de ska få fram sina produkter. Den första dagen delades deltagarna in i två grupper för att komma fram med varsin produkt. De fick i uppdrag att först och främst komma på en vara, men också företaget som tillverkar den och hur mycket kostnaden ska vara. De två produkterna som grupperna kom fram med var ett multiställ och ett vikbart data- och skärmskal. Under veckan kommer de båda grupperna arbeta tillsammans med instruktörerna för att tillverka dessa produkter för att på torsdag visa upp dem för en jury. Juryn kommer innehåll representanter från både skolan och näringslivet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!