Sorg i Kisa efter drunkningsolyckan

En tragisk olycka. Så säger räddningstjänsten och polisen om söndagskvällens hemska händelse vid Värgårdsudde - där en elvaårig pojke från Kisa drunknade.

Kinda2013-07-09 04:06

I söndags kväll var det fyra pojkar i tioårsåldern som spelade fotboll vid Värgårdsudde. När bollen rullade ner i Kisasjön förvandlades leken till en riktig mardröm.
En av pojkarna hoppade i sjön för att hämta bollen. Men han kom snabbt ut på för djupt vatten. Kompisarna blev vittnen till hur pojken sjönk under vattenytan. Ingen i sällskapet var simkunnig.
Klockan 18.41 larmades räddningstjänsten till Värgårdsudde. Några minuter senare var insatsledaren och ytterligare sex brandmän på plats.
De började leta efter pojken - men utan resultat. Samtidigt som larmet kom in till räddningstjänsten i Kisa larmades dykare från räddningstjänsten i Norrköping.

Fem meter ut
Runt klockan 20.00 inleddes dykinsatsen. Sju minuter senare hittades den elvaåriga pojken på drygt två meters djup och cirka fem meter från strandkanten. Pojken fördes i ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping. På vägen till sjukhuset genomfördes det ett flertal misslyckade återupplivningsförsök. Senare under kvällen bekräftades det att pojken var död.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om