"Sparka kommunchefen"

Kommunchef Anders Lind har ensam undertecknat flera avtal med juristen Urban Erntoft vilket strider mot kommunens regler om att teckna firma. Nu vill Arne Grip att "Lind avskedas från sin tjänst utan iakttagande av uppsägningstid".

Kinda2006-02-18 05:20

För bara några dagar sen polisanmälde Kindabon Arne Grip kommunchef Anders Lind för tjänstefel. Tjänstefelet bestod, enligt Grip, i att Lind ensam undertecknat ett avtal med kommunjurist Urban Erntoft i Vetlanda.
Enligt kommunens regler för att teckna firma skulle avtalet ha undertecknats av kommunalrådet Anders Ljung och sen kontrasignerats av Anders Lind.
Anders Lind har redan tidigare i vår tidning erkänt att ett misstag begåtts. Men det är en förklaring som inte Arne Grip köper. I en komplettering till sin polisanmälan visar han nu att Lind ensam undertecknat avtal flera år tidigare.
Den 24 augusti 2004 undertecknade han ensam ett avtal med Erntoft, liksom 19 april 2005 och 17 januari 2006. Det handlar i princip om samma avtal men med något uppjusterade ersättningar.
"Det innebär att han (Lind) vanemässigt och uppsåtligen överskrider sina befogenheter och därmed åsamkar kommunen extra kostnader", skriver Grip i sin anmälan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om