Sprider nytt ljus över Kisa stationsområde

Så enkelt åtgärdat var inte det, Trafikverket i Malmö att det bara var att skriva ett brev till Kinda kommun, och tro att felet därmed var åtgärdat. -Tydligen inte, nu får vi upprätta en ny åtgärdsplan och istället vända oss till banverket, säger en representant för Trafikledning syd.

Kinda2017-09-28 12:00

Det var helt nyligen som Kinda kommun fick brev från en drifttekniker vid Trafikverket, där det påtalades att plattformsbelysningen vid Kisa station är helt ur funktion. I mailet konstateras att teknikern kollat i sin fastighetsportal och kommit fram till att det är kommunen som driftar och förvaltar belysningen.

Uppmaning

-Det är mycket mörkt för resenärerna och med tanke på årstiden önskar vi på Trafikverket att detta ärende prioriteras.

Mailet avslutas med en direkt uppmaning:

-Återkoppla då felet är åtgärdat.

Från kommunens sida konstaterades snabbt att Trafikverket riktat sin uppmaning åt helt fel håll. Kommunen hänvisar till den speciella drift- och underhållsinstruktionen som finns upprättad för Kisa och Rimforsa stationer och där det klart framgår att det istället är Banverket som disponerar och därmed ansvarar för drift och underhåll av tågplattformar med tillhörande belysningar, gångvägar över spårområdet samt el- och signalsystem.

Svaret sprider nytt ljus över plattformarna och nu kan inom mycket kort Banverket istället vänta sig brev. Eftersom Banverket år 2010 gick upp i Trafikverket blir det närmast i form av internpost.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om