Starttillstånd för nya skateparken – här ska den ligga

Nu är det dags för ungdomar och äventyrslysta äldre i Kisa att lära sig en hoper nya ord vad sägs exempelvis om bowl, ditch, bank med hip, quarterpipe, streetinfluerade obstacles som rails och hubbar, hip, bump och flatrails?

Kinda2017-08-22 13:15

Kommunstyrelsen i Kinda har nu beviljat starttillstånd för byggande av en skatepark.

Skateparken är utformad som en så kallad Street plaza med en åkbar yta på cirka 285 kvadrat. Den utformas som en dels en betongpark, dels delar som utformas som hårdgjorda häng- och entréytor.

Det finns möjlighet till användande även kvällstid eftersom parken kommer att vara belyst. Tidigare utformning med asfalt som grund och hinder i betong har under projekteringen frångåtts med hänsyn till platsens naturliga möjligheter och underhållskostnader.

Detta beslut om att frångå den ursprungliga utformningen har tagits i samråd med Kultur och fritidsförvaltningen och den speciella referensgrupp som finns.

Projektet är kostnadsberäknat till maximalt 1,5 miljoner och kan nu påbörjas så snart upphandling och finansiering är lösta.

Skateparken kommer att placeras invid Kuben och Värgårdsskolan i Kisa. De inledande orden då ? Jo, det är vardagsmat för de som utmanar banorna med hjälp av scooter, inlines eller BMX. Det är helt enkelt hinder att utmana.

Platsen är vald eftersom det i samma område även finns volleybollplan, fotbollsplan, skola och fritidsgård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om