Ståtligt lodjur fångades på film

Under söndagskvällen lyckades en filmare fånga ett lodjur på film. Filmaren såg djuret springa över vägen varpå han stannade med bilen och ställde sig för att kunna få ytterligare en chans att se djuret. Det tog inte många sekunder. Här kan du själv se filmen..!

Lodjur.

Lodjur.

Foto: Arkivfoto: Heiko Junge / TT-Bild

Kinda2018-04-17 20:50

Det var under söndagskvällen den 15 april som Morgan Karlsson var ute och åkte med bilen. På hemväg genom skogsbygden i Kisa fick han se ett lodjur korsa vägen framför honom.

Karlsson stannar till med bilen och hoppas att kunna få ytterligare en skymt av det ståtliga djuret. Efter några sekunder får han se att lodjuret går parallellt med vägen fast en liten bit in i skogsbrynet.

Mer oskygga

Plötsligt kliver djuret ut på vägen och vandrar sakta och oskyggt vägen bort. Karlsson visslar några gånger varpå djuret stannar upp och tittar på honom.

Vid rapporteringen till Länsstyrelsens ansvariga får han veta att ungarna stöts bort just nu och då kan de vara lite oskygga. samtidigt så "brunstar" honorna vilket också gör att de vuxna individerna blir mer oskygga.

Morgan Karlsson har sett lodjur tidigare på området.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om