Stopp för fotboll på Olympia i Kisa

Kisa BK får inte längre använda Folkets park för fotboll. I lördags byttes låsen ut och målen ställdes utanför. KBK har brutit mot avtalet, hävdar folkparksstyrelsen. Men avtalet har försvunnit på vägen och inte ens tagits upp i KBK:s styrelse.

Foto:

Kinda2008-09-09 06:35


Osämjan mellan Kisa BK och Folkets park började egentligen redan i vintras när det stod klart att folkparksstyrelsen ville avgå och ställde sina platser till förfogande.
Inga nya ledamöter dök emellertid upp till årsmötet. I det läget fattades ett beslut att inte bedriva någon verksamhet under 2008.
Den gamla styrelsen lovade att sitta kvar och sköta det rent administrativa. Till exempel att betala räkningar för el, försäkring och STIM-pengar från fjolåret.

Reagerade starkt
När KBK insåg att man inte skulle kunna fortsätta sin ungdomsverksamhet på parkens nio-mannaplan reagerade man starkt.
Resultatet blev att parkstyrelsen beslöt att göra ett undantag för KBK. Klubben skulle få fortsätta sin verksamhet mot att man betalade 5 000 kronor, klippte gräset och underhöll vägen till parken.

Hjälp från Karlstad
Folkparksstyrelsen tog hjälp av Folkets Hus och Parkers verksamhetsledare, Lars-Åke Holmquist i Karlstad, som skrev ett avtalsförslag och skickade till Kisa i maj.
Men det har aldrig tagits upp i KBK:s styrelse. Det finns med andra ord inget giltigt avtal.
Under tiden har dock KBK fortsatt använda Folkets park för ungdomsmatcher. Och så hade det förmodligen kunnat fortsätta höstsäsongen ut.
Men i helgen tog ärendet en ny vändning. Då skulle en fotbollsturnering spelas mellan företag i Kisa.
Tanken var att den skulle spelas i Folkets park i lördags, något som folketsparksstyrelsen fick reda på först i torsdags.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om