Stora besparingar på kultur- och fritid

Kultur- och fritidsnämnden får ingen höjning av budgeten nästa år. Det innebär i praktiken besparingar. Mest drabbas troligen Kisa hembygdsgård som får bidraget sänkt från 100 000 kronor till 60 000.

Kinda2009-04-30 06:27

Kultur- och fritidsnämnden har i år en driftsbudget på 13,9 miljoner kronor. Nästa år blir det troligen ingen uppräkning alls.
Det innebär i praktiken att nämnden måste spara omkring 300 000 kronor. Vid nämndens möte i tisdags diskuterades hur man ska lösa det.
- Vi skär inget på barn-och ungdomsverksamhet, säger nämndens ordförande Lena Käcker Johansson. Det vi försöker koncentrera oss på är vuxenverksamhet och mer allmän kulturell verksamhet.
De som drabbas mest blir Kisa-Västra Eneby Hembygdsförening. De har i dag ett bidrag på 100 000 kronor per år. Det handlar framför allt om skötsel av den stora hembygdsgården i Kisa.
Nu sänks bidraget till 60 000 kronor. Och visst kommer det att märkas tror föreningens ordförande Bert Waldau Nilsson som ändå har en viss förståelse för förslaget.
- Det är klart att vi har en del fasta utgifter för bygdegården, så visst blir det en inverkan. Men samtidigt är det ju kris både i landet och kommunen så vi får väl jobba enligt de premisser vi har.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om