Störande trafik och vilseledande skyltning

En olik skyltning vilseleder vad som gäller på vägen förbi Bjärkeryd. "Trots förbudet färdas 25 till 30 bilar här per dag"

Från Tolvmannadalen finns en ordentlig skyltning som informerar vad som gäller på den populära vägen. Foto: Morgan Karlsson

Från Tolvmannadalen finns en ordentlig skyltning som informerar vad som gäller på den populära vägen. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2018-02-08 10:30

Det kan vara svårt att veta vad som gäller förbi Bjärkeryd i Kisa. Förbud mot trafik med annat motordrivet fordon än moped klass II från ena hållet, och från Tolvmannadalens håll så kompletteras förbudsskylten med en tilläggstavla med texten "Gäller genomfart".

Industriverksamheter

De boende utmed den aktuella vägen över Bjärkeryd i Kisa har retat sig på den kraftiga biltrafik som finns trots att fordonstrafik är förbjuden, för genomfart, eller vad gäller?

Skyltningen på vägen visar olika saker beroende på från vilket håll man kommer ifrån. Utmed vägen finns även industriverksamheter som är i behov av lagliga transporter. Fast det är väl inte mot denna trafik som klagomålet inkommit till vår tidning, utan däremot mot de 25 till 30 bilarna som åker genom området trots förbudet.

Känna sig säker

- Tidigare var detta även nån slags rallysträcka för den gasglada ungdomen, fast efter att jag stoppat ett tiotal bilar och pratat med dess förare tog denna trafik slut, vilket jag är tacksam över.

- Nu är det en helt annan trafik som jag opponerar mig emot, berättar Mattias Asklöf. Förutom vi som bor utmed vägen så är det omkring 25 till 30 bilar som kör förbi här varje dag.

- Det är både barn och djur som vistas i området och med skyltningen som finns borde man känna sig mer säker.

Genomfart

Då vägen delas kommunalt och enskilt vägnät så vänder sig vår tidning till kommunens gatuavdelning. De hänvisar till andra tjänstemän på Kinda kommun, dock vet ingen varför skyltningen är olika. Antingen är det så enkelt att tilläggstavlan helt enkelt tagits bort av någon. Fast hur som helst så är det inte tillåtit för fordon förutom moped att använda denna vägsträckning som genomfart.

Vid infarten från Gamla Gullringsvägen tyder skyltningen på helt andra regler, något som lätt kan vilseleda trafiken.
Vid infarten från Gamla Gullringsvägen tyder skyltningen på helt andra regler, något som lätt kan vilseleda trafiken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om