Störd nattsömn till domstol

Fastighetsägare som överklagade kommunens beslut att tillåta Shells nattöppna dieselanläggning vid Vimmerbyvägen i Kisa har gått vidare till Miljödomstolen i Växjö, sedan länsstyrelsen under våren avslog deras överklagan.

Kinda2007-09-06 07:12

I överklagandet till länsstyrelsen våren 2004 skrev flera av grannarna att verksamheterna på fastigheterna Illern 1-4 i Kisa var mycket störande, och att den tilltog allt mer. De undrade bland annat om kommunen inte var skyldig att ingripa mot alla tomgångskörningar.

Väcktes
De pekade på att timmerbilar med släp och andra långtradare åkte in på området för tillfälliga besök eller omlastningar under dygnets alla timmar. Inte sällan kom det dessutom in bilar och släppte containrar på marken och att dessa dunsar regelmässigt väckte de närboende.

Människors hälsa
Tre år efter överklagandet fattade länsstyrelsen ett beslut att avslå överklagandet. Man ansåg att det är fråga om ett industriområde, och det hade enligt deras bedömning inte framkommit att verksamheterna, i vart fall inte numera, vållade sådana olägenheter för människors hälsa eller miljön att det funnits skäl för Kinda kommun att ingripa på annat sätt än som gjorts.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om