Storleverans av fönster från snickeri i Kisa: "Enskilt största affären"

För åtta år sedan tog Daniel Grip över Åvalla Snickeri i Kisa efter Matz Thun. Snickerijobben har sedan dess duggat tätt med fönster, dörrar och inredning. I dagarna skickades en leverans av 21 stora fönster till en villa i Vaxholm.

Under fem veckor har Daniel Grip, Erik Almlöf Ljungberg och Charlie Göransson jobbat med de 21 klassiska flaggfönstren. Foto: Lars-Göran Bexell

Under fem veckor har Daniel Grip, Erik Almlöf Ljungberg och Charlie Göransson jobbat med de 21 klassiska flaggfönstren. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-06-14 15:00

– Det är den enskilt största affären vi har gjort med en kund, säger Daniel Grip.

Åvalla Snickeri i Kisa grundas av Elias Karlsson 1949 och snickeriet satsade på inredningar av olika slag. 60 år senare, 2009 tog Daniel Grip över snickeriet med dörrar, fönster och inredning i gammal stil som specialitet, efter Matz Thun som tog över snickeriet på 1980-talet.

I dagarna har Åvalla Snickeri levererat 21 stycken fönster. modell större till Vaxholm.

– Fönstren är skräddarsydda till ett hus från 1800-talet och tillverkade på ett gammalt traditionellt sätt, säger Daniel Grip.

Under fem veckors tid har Daniel tillsammans med kollegorna Erik Almlöf Ljungberg och Charlie Göransson, som båda är egenföretagare och hyr in sig hos Daniel, tillverkat de 21 kopplade klassiska flaggfönstren med noga utvalda och tidsenliga kulturbeslag och virket är tätvuxen kärnfuru.

– Jag hade inte klarat av det själv. Det är kul att hantverket lever kvar och att lilla Kisa får en sådan här order, det är stort för det finns många snickerier i Stockholmsområdet, säger Daniel Grip.

Kostnaden för fönstren ligger runt en kvarts miljon och till det ska läggas ytterligare en kvarts miljon för glasning och behandling.

– Sätta i glas och behandla fönstren kommer ett företag i Stockholm att göra. Fönstren behandlas med linolja i en process där de kokas i 130-gradig linolja, säger Daniel Grip och avslutar med:

– Det är spännande att vi får jobb utifrån och inte bara från lokalt håll. Vi har ett bra rykte som har spridit sig via de sociala medierna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om