Kinda båtklubb glada över stort bidrag från banken

100 000 kronor – så mycket får Kinda båtklubb ta emot från Kinda-Ydre Sparbanks utvecklingsfond. Ett välkommet tillskott som ska gå till arbetet med att byta ut bryggor i båtklubbens hamn, enligt klubben.

Gästbryggan till höger ska bytas ut med hjälp av bidraget från Kinda-Ydre Sparbank.

Gästbryggan till höger ska bytas ut med hjälp av bidraget från Kinda-Ydre Sparbank.

Foto: Anders Thorsén Yxne

Kinda2021-09-14 07:00

Ansökan är kopplad till en större planerad investering, berättar båtklubbens ordförande Anders Thorsén Yxne. Den påbörjades redan i våras och handlar om att byta ut de 40 år gamla bryggor som finns vid båtklubbens hamn vid Smedjeviken i Rimforsa. 

Bidraget från sparbanken kommer specifikt gå till att finansiera och byta ut bryggsektioner vid båtrampen och gästbryggan – ett arbete som kommer påbörjas efter båtsäsongen och förhoppningsvis bli klart i höst. 

– Fantastiskt roligt, säger Anders Thorsén Yxne. 

Båtklubben har beslutat att investera 1,2 miljoner, och bidraget på 100 000 är ett jättebra tillskott, tycker han. 

– Vi hade inte alls räknat med bidraget. 

I våras byttes den södra bryggan vid hamnen, och framöver finns planer på att byta resten av bryggorna. 

– Över tid behöver alla bytas ut. Gästbryggan behöver bytas på grund av ålder och sänkas vid båtrampen för att anpassas till mindre båtar, säger Anders Thorsén Yxne. 

Investeringen är något som många även utanför båtklubben har nytta av, menar han. 

– Många som lägger i en båt i Rimforsa brukar hyra nyckeln på Motellet och använda vår ramp, det är roligt att det kommer allmänheten till gagn på så sätt. 

Idéfonden delar varje år ut bidrag till föreningar i Kinda, Ydre och södra delen av Linköpings kommun. Kinda båtklubb tilldelades i år den största summan av Kindaföreningarna. Störst bidrag fick Brokinds IF. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!