Stort intresse för fotbollsskolorna i Kinda

Nu är Landslagets Fotbollsskola, som är Sveriges största fotbollsskola och en del av svensk fotboll igång igen för året. Ett ökat antal deltagare visar på ett allt större intresse för sporten.

Ledarna Martin Leek och Alex Phil i full färd med att servera korv till de hungrande spelarna. Foto. Morgan Karlsson

Ledarna Martin Leek och Alex Phil i full färd med att servera korv till de hungrande spelarna. Foto. Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-06-21 13:00

Under vecka 25 startade fotbollsskolorna i Rimforsa och Kisa. I Kisa finns det 115 ungdomar på planerna mot ett 90-tal året innan.

– Ålderspridningen är från 6 till 13 år och de är fördelade i fem grupper av killar och tre grupper av tjejer, informerade ledaren i Kisa, Martin Leek

För att möta det ökade söktrycket så har vi 14 ledare här i Kisa, förklarade Leek. Denna vecka har vi också temat kost och hälsa under teorilektionen.

Rimforsa slår också sina tidigare rekord av antalet deltagare.

– Vi har minst 235 ungdomar här under vår fotbollsskola, berättade Anne-Louise Johansson under tisdagen.

Förmiddagarna kör vi fyra intensiva timmar med de som är födda 2004 till 2008, och eftermiddagarna tar vi emot de yngre från 2009 till 2011.

– Vi erbjuder också hämtningar vid dagis för de som vill och behöver för att kunna vara med och spela.

Idrotten som sådant skapar viktigt mervärden av bland annat kost, hälsa, samarbete i lag, och många inom sporten har detta som ett livslångt intresse.

– Vårt höga antal med deltagare, ger sig inte självt, utan där har vi fått arbeta oss upp från grunden med en ödmjuk syn på uppgiften.

Planeringen med denna fotbollsskola påbörjades redan under vintern, och Rimforsa IF har heller inga problem med att hitta de 23 ledarna som behövdes för att genomföra arrangemanget.

Även för ledarna är detta en lärande process, med ledarskapsutbildning samt kontinuerlig genomgång varje morgon.

Anne-Louise Johansson vill också slå ett slag för SISU idrottsutbildarna och Östergötlands Idrottsförbund som bland annat har ett fint kursprogram för denna fotbollsskolor.

– Vi jobbar mycket med kamratskap och för de yngre informerar vi om att kroppen behöver rätt bränsle för att fungera, medan de äldre deltagarna får ta del av framtidens idrott. Hur vi tror att framtidens idrott kommer se ut, avslutar Johansson.

Noa Axelsson slår en klockren straffspark rakt in i mål.
Noa Axelsson slår en klockren straffspark rakt in i mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om