Studion på Kåken är i full gång

Det var för cirka ett och ett halvt år sedan som två personer på ungdomshuset Kåken bestämde sig för att de ville hålla på med inspelning så de valde att starta projektet att göra en studio. De själva, med hjälp av Kåken började bygga studion. Med sponsring av studieförbundet ABF har nu studion varit färdig att användas en tid och nu vill Kåken satsa större. - Vi vill få igång en rullande musikverksamhet här på Kåken, säger Robin Ekberg, en av de ansvariga för studion.

Robin Olsson och Robin Ekberg är ansvariga för studioverksamheten på Kåken.

Robin Olsson och Robin Ekberg är ansvariga för studioverksamheten på Kåken.

Foto:

Kinda2014-07-28 07:22


Studion på Kåken, som nyligen fått namnet No Shit Studio, började alltså byggas för cirka ett och ett halvt år sedan. Med ABFs hjälp har studion rustats upp med ett ordentligt mixerbord, mickar och högtalare. Sedan studion blev klar har det varit en och annan som spelat in i lokalen.
- Det är mest hiphop som spelats in hittills men ändå relativt många har kommit hit och velat spela in, berättar Robin Ekberg.
Det är han som tillsammans med Robin Olsson är ansvariga för studion och de båda vill nå ut till allmänheten och berätta om studion.

Gratis för ungdomar
- Vi vill få ett högre tryck än vad det har varit hittills, säger Robin Olsson.
- Vi har hellre för mycket att göra än för lite, säger Robin Ekberg.
Studion på kåken är till för alla men om man är mellan 13-25 kostar det ingenting att vara på Kåken och spela in.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om