Svarar på kritik om köttbullebrist i Horn

Vår tidning har tidigare berättat om att det inkommit klagomål till kommunen om att det serveras för lite skolmat till eleverna i Horn. Måltidschefen Ann-Kristin Bexell svarar nu att hon är tacksam för synpunkterna men att hon inte kan hålla med om klagomålen.

Foto:

Kinda2017-06-27 17:15

-Vi beräknar ett visst antal köttbullar, pannkakor eller vad det kan vara till varje elev och då ska en portion innehålla både potatis, eller ris, ellerpasta, samt sås, köttbullar och grönsaker. Det finns även mjölk, salladsbord och knäckebröd.

Anki Bexell förklarar vidare att det finns en lapp uppsatt där det står "Börja med 6 st köttbullar", men vill man ha mer ska man kunna hämta det, men då gäller samma sak, nämligen att man ska ta av allt, inte bara köttbullar, pannbiff eller korv.

-Det är bättre att gå flera gånger om man är hungrig än att ta för mycket första gången.

Hon bjuder även in den person som klagat att närvara vid en skolunch för att själv se hur det är när eleverna äter.

-Jag har pratat med både personalen och rektorn på skolan, som i sin tur har talat med lärarna, och ingen upplever att någon behövt vara hungrig efter skollunchen.

Del av dagsbehov

Måltidschefen Bexell förklarar vidare att det finns en måltidspolicy i kommunen som kosten jobbar efter och så följer kommunen även Livsmedelsverkets rekommendationer om att man bör äta mindre kött på grund av miljöpåverkan och ur ett hälsoperspektiv.

-Vi serverar även vegetarisk mat och den är väldigt omtyckt.

-Ett av våra uppdrag inom kosten är att servera näringsriktig och varierad kost. Vidare att lära barnen att äta från hela kostcirkeln och inte bara en sak, detta för att man ska orka hela dagen i skolan. Skolunchen är en del av dagsbehovet, så till den tillkommer även frukost och middag och eventuellt även något mellanmål, avslutar Anki Bexell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om