Svårt hitta köpare

Lanstinget i Östergötland har ännu inte lyckats hitta en köpare till Danbomsgården i Kisa, och försäljningen ser nu ut att dra ut på tiden.

Kinda2005-08-13 09:51

I december förra året sa Klas Lindgren, fastighetsdirektör vid Landstingsfastigheter Östergötland, att man bedömt marknadsvärdet på Danbomsgården till runt 18 till 26 miljoner kronor. Han uppgav även att landstinget hade ett par intressenter, men affären var då ännu inte riktigt i hamn.
- Det är ett tufft uppdrag. Det är inte lätt att sälja en så pass stor pjäs i ett litet samhälle som Kisa, säger Klas Lindgren i dag.
Han berättar att de tidigare intressenterna hoppade av och att landstinget inte har kommit till ett avslut.

Pengar finns
- Kinda kommun för sin del verkar än mindre intresserade av Danbomsgården nu, men det finns pengar i fastighetsbranschen. Problemet är bara att huset måste innehålla en verksamhet. Att då få Danbomsgården sålt till en hyresvärd är inga problem, och vi jobbar utifrån det, säger Klas Lindgren.
Klas Lindgren nämner att landstinget arbetar med olika uppslag men att man är försiktig med att låsa sig fast vid värdebedömningen av fastigheten.
- Priset på byggnaden är alltid en förhandlingsfråga. Och vi anlitade en konsult redan i höstas som hjälper oss med marknadsföringen, säger Klas Lindgren och fortsätter:
- Vi har annonserat både i lokal- och rikspressen och tar också kontakter med olika organisationer och nätverk, det vill säga finansiärer inom fastighetsbranschen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om