Svinen vände den gröna sidan ner

"Plan ser ju ut som en leråker". Visst har man hört uttrycket fler än en gång i samband med fotbollsmatcher, och ofta från bortalaget, och i synnerhet om laget åkt på storstryk.

Lotta Roos, ordförande Horn/Hycklinge IF. Bilden från i fjol när sjumannaplanen förstördes. I år var det stora planen som drabbades.

Lotta Roos, ordförande Horn/Hycklinge IF. Bilden från i fjol när sjumannaplanen förstördes. I år var det stora planen som drabbades.

Foto:

Kinda2017-10-27 10:00

Men sällan har väl uttrycket stämt bättre än i Horn för närvarande. Där ser nämligen plan ut som en leråker, eller rättare sagt gjorde, för Horn/Hycklinge IF har redan fixat till det hela.

-Man blir verkligen förvånad hur mycket vildsvinen kan böka upp. Samma sak vid parkeringen till festplatsen en bit bort, den är också helt förstörd, säger ordförande Lotta Roos.

Beviljats bidrag

Det var för några veckor som vaktmästaren upptäckte förödelsen på fotbollsplanen. Förmodligen kom han vid just rätt tillfälle på morgonen, för att skrämma iväg grisarna, annars hade förstörelsen kunnat bli ännu större.

-Det är ett återkommande problem för oss, förra hösten var det sjumannaplanen som förstördes helt av vildsvinen. Det känns verkligen hopplöst.

Horn/Hycklinge IF har av denna anledning kontaktat Kultur- och fritidsnämnden för att kunna dels åtgärda skadorna, dels ordna med någon sorts skydd för framtida angrepp.

-Något måste vi ju göra, säger Lotta Roos. En snabb tillfällig lösning redan nu har blivit att vi kopplat på ett elstängsel som skydd. Och det har hjälpt hittills. Men vi jobbar också för en mer varaktig och permanent lösning.

Ärendet togs upp vid nämndens senaste sammanträde och beslutet blev att bevilja föreningen 50 000 kronor i bidrag för att komma till rätt med de skador som uppstått, samt en lösning inför framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om