Teater om Lille prinsen

Ett 60-tal personer, både barn och vuxna, kom för att se Bill Brolins uppsättning av Lille prinsen i Kisa biblioteks utställningshall. En kosmisk saga med poesi och levnadsvisdom.

Kinda2003-07-27 22:47

Flygaren tvingas nödlanda i öknen. Han lägger sig för att sova i sin förtvivlan när han väcks av en stämma: "Rita ett lamm åt mig är du snäll!" Flygaren gör flera försök innan han kommer på lösningen och ritar en låda som lammet finns inuti. Då är Lille prinsen nöjd. För det är han som väckt flygaren med sina frågor.
Lille prinsen kommer från en planet inte större än ett hus. Han ger sig iväg på en resa genom rymden och kommer till kungens planet. Kungen vill bara befalla hela tiden:
- Gäspa!
- Jag kan inte gäspa.
- Då befaller jag dig att inte gäspa!
Lille prinsen far vidare till drinkarens planet. Drinkaren bara super och super.
- Varför dricker du?
- För att glömma.
- Vad då?
- Att jag skäms.
- Varför skäms du då?
- För att jag dricker?
Genom universum
Så fortsätter Lille prinsen sin resa genom universum och flygaren, ja, han finner så småningom vatten. Den som vill veta mer kan låna boken på biblioteket. Den är skriven av den franske flygaren och författaren Antoine de Saint-Exupéry.
Lille prinsen är en kosmisk saga fylld av vackert vemod och stilla kvickhet. Bill Brolin har gjort en teaterbearbetning med både värme och påhittighet. Det är dockor och pappfigurer. Flygplanet är självklart en kontrabas med hackande motor. Det är en bearbetning som väl ger rättvisa åt en berättelse som i sig är fylld av poesi och levnadsvisdom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om