Tillfälligt möte resulterade i företag

Nu är de nya ägarna till interiörbutiken Frideborgs i Kisa i full färd att iordningställa och planera upp allting inför öppningsdagen den 1 september. Under fredagen sker ett besök på Forexmässan för att knyta kontakter och spana in lite nyheter.

Karin Edestedt och Ulla-Karin är nya ägare till interiörbutiken Frideborg i Kisa. Foto: Morgan Karlsson

Karin Edestedt och Ulla-Karin är nya ägare till interiörbutiken Frideborg i Kisa. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-08-25 08:00

Ett slumpmässigt besök i en av butikerna i Kisa ledde till lite småprat, där det framkom att interiörbutiken Frideborg var ute till försäljning. Något dygn senare var det bestämt och klart.

– Detta var för fem till sex veckor sedan, förklarade butikens nya duo, svägerskorna Ulla-Karin Pettersson och Karin Edestedt.

– Efter att jag fick tipset så gick jag in för att kolla läget och höra mig för lite hos dåvarande ägaren Karin Salomonsson, berättade Ulla-Karin Pettersson.

– Med den nya inspirationen åkte jag till min bror och svägerska och berättade detta för dem. En tanke satte igång hos Karin, som ringde mig redan dagen efter och tankarna fortsatte kring butiken.

Helt nytt

– Detta är något vi båda ser fram emot, där vi kommer komplettera varandra på ett riktigt bra sätt. Kundkontakterna på en mindre ort resulterar oftast i bättre service och en närmare relation, vilket kommer kännas bra berättade svägerskorna.

– Vi har fått en värdefull hjälp utav Växtkraft Kinda, med arbetet med budget och kalkyler med mera. För mig är detta något helt nytt efter 33 år inom Systembolagets värld, informerade Edestedt.

De båda tycker att det är viktigt att en sådan här butik får leva vidare i Kinda, och det var också något som påverkade den korta tankegången.

Butiken kommer fortsätta som innan, då de tog över lagret med de tidigare inredningsdetaljerna, sedan ska de försöka utöka utbudet med lite nyheter, där de lyssnar på kundernas önskemål. Gravlyktor är en detalj som redan har kommit hem.

– Detta har inneburit snabba beslut och många papper har skickats iväg åt olika håll, för att få oordning på allting under myndigheternas semesterperiod.

– Det medför att kortterminalen inte hinner komma hit inför öppningspremiären, utan det är kontant betalning eller swish som gäller till en början avslutade, svägerskorna som såg fram emot att kika på de nya modetrenderna under fredagens besök på Formexmässan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om