Tionde året med Eldhåg

Under lördagen visades den tionde trädgårdsvernissagen med konstnärsgruppen Eldhåg. Men så mycket trädgård blev det inte för besökarna eftersom att vädrets makter inte var med gruppen under dagen. Istället intogs Värdshuset av vackra verk från fem av medlemmarna samt nio gästutställare.

Kinda2005-08-09 06:42

Konstnärsgruppen Eldhåg, "en sammanslutning av icke yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare", har som tradition att ha vernissage i Örtagården i Kisa. I år var det dags för tioårsjubileum men gruppen hade inte tur med vädret under lördagen så därför fick alla konstverk flyttas inomhus, närmare bestämt till Värdshuset. Ändå hittade ett tvåhundratal personer till vernissagen.

Tavlor och skulpturer
Under vernissagen fanns det över 70 verk att skåda. Det var blandade tekniker som ställdes ut, allt från tusch till olja. Tavlor var dessutom inte allt som gick att skåda utan även skulpturer ställdes ut.
- Det var tråkigt att att vi inte kunde vara ute. Själva tanken med vernissagen är ju att vara ute, att visa upp tavlorna på ett annat sätt än att hänga upp dem på väggen. Men det här blir ju också en utmaning, det är ju roligt inne också, berättar Kristina Kvarnberg som är en av medlemmarna i Eldhåg.
En annan idé med trädgårdsvernissagen är att människor som inte i vanliga fall går på vernissage för att se på konst ska kunna komma till en avslappnad miljö för att titta på konst. Och det är inte bara synen som får sitt under vernissagen utan även hörseln. Under årets vernissage bjöds det på underhållning av Ann Hultén och Kalle Sandell som spelade och sjöng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om