Tolvmannabackens nya ägare

Jodå, visst blir det skidåkning även den kommande vintern. Storstenshöjden i Örebro AB har köpt anläggningen i Tolvmannabacken för en krona. - Jag ser en jättestor utvecklingspotential här i Kisa, säger vd:n Johan Larson.

Johan Larson är vd för Storstenshöjden i Örebro AB. Nu är det klart att företaget tar över verksamheten i Tolvmannabacken.

Johan Larson är vd för Storstenshöjden i Örebro AB. Nu är det klart att företaget tar över verksamheten i Tolvmannabacken.

Foto:

Kinda2012-10-24 06:55


Försäljningen har varit på gång under flera månader. Nu är det helt klart att Storstenshöjden i Örebro AB tar över Tolvmannabacken.
Köpeavtalet signerades i förra veckan. I måndags kväll löstes alla detaljer kring arrendeavtalet.
- Skönt att det äntligen är i hamn. Diskussionerna har pågått till och från under ett och ett halvt års tid, säger Johan Larson, vd för Storstenshöjden.

Allt ingår
Köpet (en krona) omfattar hela anläggningen som tidigare har varit i Stiftelsen Tolvmannabackens ägo; det vill säga skidor, snökanoner, fastigheter, biljettsystemet, pistmaskiner... Ja, hela rubbet.
Arrendeavtalet med A H Johanssons donationsfond, som äger marken kring Tolvmannabacken, gäller i 49 år framöver. Kostnaden är 12 000 kronor om året.

Intressant område
Storstenshöjden i Örebro AB driver redan en skidanläggning som ligger drygt två mil nordväst om Örebro, vid Ånnaboda/Kilsbergen.
- Den anläggningen är något större och har 50 000-60 000 besökare en bra vinter. Annars är mycket sig likt, säger Johan Larson.
Vad lockar med Tolvmannabacken?
- Jag ser en jättestor utvecklingspotential här i Kisa. Upptagningsområdet är intressant, inte minst med tanke på närheten till Linköping. Tolvmannabacken har mycket fina nedfarter som passar alla.
- Genom att driva två liknande anläggningar finns det flera synergieffekter, bland annat vad gäller administrationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om