Tommy och Kindamålarna ställer ut

För snart 20 år sedan träffades några Kindabor på Kindagård i Kisa med målet att börja måla tavlor i olja och akvarell. I går hade tio av konstnärerna vernissage på en utställning som öppnade på Kisa bibliotek.

År 1989 målade Tommy Johansson tavlan "Gepard på gren".

År 1989 målade Tommy Johansson tavlan "Gepard på gren".

Foto:

Kinda2017-08-26 07:30

År 1999 startades Kindamålarna som idag har ett 15-tal medlemmar.

– Det hela startade med att vi hade en målarkurs under ledning av konstnär Christina Hult Lundgren. Vi träffas varje torsdag på Kindagård i Kisa och vi har jätteroligt i gruppen och vi målar av glädje och vi utvecklas tillsammans. De flesta av oss är självlärda, några har gått målarkurser, säger Ann-Charlotte Nilsson.

För fem år sedan gick Tommy Johansson med i Kindamålarna och han var en av tio medlemmar som i går hade vernissage på utställningen som öppnade på biblioteket i Kisa.

– Jag har varit intresserad av att måla och teckna sedan barndomen men det tog riktig fart 1988 då jag gick en målarkurs genom Komvux och efter kursen sa min lärare att jag hade en konstnärlig ådra och på den vägen är det, säger Tommy Johansson som ställer ut för tredje gången, en gång tidigare i Kisa och en gång i Söderköping.

Totalt ställer de tio konstnärerna ut ett 40-tal alster och utställningen pågår fram till 19 september.

Tommy Johansson framför sin målning "Rådjur i Glänta". Foto: Lars-Göran Bexell
Tommy Johansson framför sin målning "Rådjur i Glänta". Foto: Lars-Göran Bexell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om