Tomter vid Näset inte prioriterade

Nej, Kinda kommun är i dagsläget inte intresserad av att förvärva tomtmark i anslutning till badplatsen och Näset i Hycklinge. Anledningen till det svala intresset från kommunens sida är främst att det i så fall skulle krävas ändring i detaljplanen för området. -Kommunen har i dagsläget ingen möjlighet att prioritera området badplatsen och Näset i Hycklinge.

Kinda2017-09-26 10:00

Den som ger frågeställaren det svaret är mark- och exploateringsingenjör Kenny Wissmar. Han hänvisar i sitt svar till Kinda kommuns LIS-plan för området som antogs av kommunfullmäktige år 2014.

Planbesked

LIS står för Landsbygdsutveckling i strandnära områden, och i detta fallet säger LIS-planen att det är fullt möjligt med antingen bostadsbyggande eller ett parkområde i grannskapet men att det i så fall kräver en ändring av detaljplanen.

-Kinda kommun har för närvarande många detaljplaner som ska beställas och genomföras. Dessutom har kommunen fått in många ansökningar om planbesked, förklarar Kenny Wissmar.

Prioritera

Detta i sin tur medför att Kinda kommun måste prioritera inom ärendena för att resurserna ska räcka till.

-Med detta som bakgrund har kommunen i nuläget ingen möjlighet att prioritera området badplatsen och Näset i Hycklinge. Dock kan området självfallet bli aktuellt för exploatering i framtiden.

För närvarande finns enstaka tomter till försäljning vid Höganlid i Hycklinge, samt vad kommunen erfar, två tomter i privat ägo, just i det område frågeställaren undrar över, nämligen badplatsen och Näset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om