Trafikverket synade Storgatan

Är belysningen längs Storgatan i Kisa tillräckligt bra? Nej, säger handlarna. - Personligen tycker jag att lamporna är okej, säger Anders Jonsson, Trafikverket.

Hur är det egentligen med belysningen längs Storgatan? Längst fram ser vi Håkan Johansson, Svensk Handel, Bruno Larsson, Attraktionskraft Kisa, Maria Leek, Skvallerian, och Anders Jonsson, Trafikverket.

Hur är det egentligen med belysningen längs Storgatan? Längst fram ser vi Håkan Johansson, Svensk Handel, Bruno Larsson, Attraktionskraft Kisa, Maria Leek, Skvallerian, och Anders Jonsson, Trafikverket.

Foto:

Kinda2011-12-09 07:57


Det finns ett utbrett missnöje mot belysningen längs den nya genomfarten i Kisa. I mitten av oktober startade handlarna och Attraktionskraft Kisa en gemensam protestaktion.

640 underskrifter
"Den installerade gatubelysningen är dunkel och lyser inte upp trottoarer och övergångsställen så fotgängare och cyklister kan ta sig fram på ett säkert sätt. På östra sidan av vägen ligger trottoarerna i skugga och medför ökad olycksrisk. Dessutom upplevs genomfarten oattraktiv kvällstid, när gatumiljön inte lyses upp på ett tillfredsställande sätt."
Så skrev Attraktionskraft Kisa, Handel och Service i Kisa och Svensk Handel på de protestlistor som har funnits på olika platser i samhället.
- Utan att göra någon större kraftansträngning har vi fått 640 namnunderskrifter, säger Bruno Larsson.

Mörka partier
I onsdags kväll kom Anders Jonsson, projektledare på Trafikverket, till Kisa för att kolla in den omtalade belysningen.
Tillsammans med representanter från Attraktionskraft Kisa, handlarna, kommunen, Motormännen och Svevia gick han en promenad längs Storgatan.
Nå, vad tycker du?
- Det finns mörka partier, helt klart. Samtidigt är det här en oerhört subjektiv fråga. Vad är godkänt? Vad är inte godkänt? Jag måste helt enkelt kolla upp det med våra experter. Det ska jag göra så fort som möjligt. Faller det inom ramen för våra regler blir det svårt att göra några åtgärder.
Upplever du det som en säkerhetsrisk?
- Nej, personligen tycker jag inte det. Det är bra belysning vid alla övergångsställen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om