Tre julmarknader i Rimforsa

En mångårig tradition bryts i år i Rimforsa. Det blir ingen julskyltning som det traditionellt brukar vara den andre advent. Men det arrangeras inte mindre än tre julmarknader på söndag.

Mona Damm i Leva och Bo Rimforsa hoppar över julskyltningen i år. Foto: Lars-Göran Bexell

Mona Damm i Leva och Bo Rimforsa hoppar över julskyltningen i år. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-12-08 17:00

- Vi diskuterade redan förra året om att inte han någon julskyltningen, men vi körde på ändå. I år blir det ingen och vi får se om vi försöker nästa år igen eller hittar på något annat, kanske en vardagskväll innan jul, säger Mona Damm i intresseföreningen Leva och Bo i Rimforsa.

Ett sviktande intresse från allmänheten och dåligt väder är huvudorsakerna till att det inte blir någon skyltning på söndag.

- Ja, så är det men målet är att komma igen om ett år och hitta på någon eller några aktiviteter som lockar ut Rimforsaborna, säger Mona Damm.

Men att det är jul- och nyårshelger i antagande går inte att ta miste på då Rimforsa lyser upp ordentligt när mörkret infaller och då inte minst silobyggnaden.

- Ja, det har vi faktiskt lyckats riktigt bra med, säger Mona Damm.

Men det blir full fart ändå på söndag i Rimforsa då samhället bjuder in till tre julmarknader. Kommunens aktivitetsprojekt arrangera julmarknad på Västerliden äldreboende med en handfull lokala företagare på plats. Rimforsa församling bjuder in till adventsmarknad och adventskonsert i församlingsgården.

- I församlingsgårdens rotunda kommer ett 15-tal hantverkare att sälja bland annat stickat, smycken, kalendrar, honung och betongkonst och det blir glögg och pepparkakor, säger Ann-Britt Frode.

- V kommer att ha julpyssel för hela familjen och sälja lotterier, ostkaka och kaffe, säger Carina Rydberg.

Lite senare på eftermiddagen hålls en adventskonsert med Rema Röster i kapellet.

Den tredje julmarknaden i Rimforsa på söndag är i Brokyrkan som.

- Vi inleder med ett julspel efter gudstjänsten och vi kommer att ha ett tio-tal hantverkare på plats, säger Håkan Hemäng.

Det kommer att säljas bland annat julkransar, stentavlor, virkade mössor och tygväskor. Behållningen kommer att gå till att hjälpa barn i Sydafrika.

Håkan Hemäng, Carina Rydberg, Jörgen Kalmedal och ann-Britt Frode bjuder in till julmarknader i Rimforsa. Foto: Lars-Göran Bexell
Håkan Hemäng, Carina Rydberg, Jörgen Kalmedal och ann-Britt Frode bjuder in till julmarknader i Rimforsa. Foto: Lars-Göran Bexell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om