Trivsam månadens dans i Höganlid

En gång i månaden anordnar Kinda dansförening danser. I lördags var det dags igen och Kjell Reimes stod redo på scenen i Höganlid. Dock kom inte så många som ordförande Göran Arvidsson hoppats på.

I helgen anordnades årets första dans i Höganlid, under året kommer Kinda dansförening arrangera en dans i månaden. Foto: Erica Månsson

I helgen anordnades årets första dans i Höganlid, under året kommer Kinda dansförening arrangera en dans i månaden. Foto: Erica Månsson

Foto:

Kinda2017-01-23 13:30

Under juni, juli, augusti anordnar de danser på Valö men under de lite kallare månaderna har Höganlid blivit deras träffpunkt. En gång i månaden bjuder Kindas dansförening in allmänheten till danser och det brukar vara ett populärt arrangemang.

- De sista gångerna har vi haft runt 70-80 personer men i lördags kom bara drygt 40, det var lite synd, men vi som var där hade en trevlig stund, säger ordförande Göran Arvidsson.

Han berättar också att det inte är så många Kindabor som kommer till danserna utan de flesta kommer längre ifrån, som till exempel Linköping, Silverdalen, Västervik och Åtvidaberg.

- Visst är det kul att det kommer folk utsocknes men jag skulle tycka det var roligt om det kom lite fler Kindabor också, säger Arvidsson.

Modern sällskapsdans

Under lördagskvällen var det Kjell Reimes från Växjö som intog scenen på Höganlid och det dansades för fullt.

- Ja det var bra dansmusik, vi dansar modern sällskapsdans men och också lite kultis, bland annat vals.

Nästa dans äger rum i mitten av februari och till dess ska föreningen ha valt en ny ordförande.

- Jag har varit ordförande i tre år nu och var sak har sin tid, men det har varit roligt och intressant, avslutar Göran Arvidsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om