Trotsar vädret - har öppnat restaurangen

Ingen snö och inga skidåkare. Det hindrar inte Mats-Erik Otter...

Den nya restauratören Mats-Erik Otter har trotsat vädret och smygstartat verksamheten i Kisa.

Den nya restauratören Mats-Erik Otter har trotsat vädret och smygstartat verksamheten i Kisa.

Foto:

Kinda2015-12-22 10:35


Han har öppnat restaurangen vid Tolvmannabacken iallafall. I förra veckan smygstartade han lunchserveringen.

Snölyckan vid Tolvmannabacken kom av sig, minusgraderna blev till plus och målet att öppna skidanläggningen till jullovet blev omöjligt. Den nya restaurangägaren Mats-Erik Otter såg ut att få en kanonstart på sitt Kisaäventyr, men vädret ville annat. Trots det smygstartade han verksamheten under förra veckan, med lunchserveringar.

- Det har kommit ett 20-tal gäster varje dag, så känslan är positiv, det går stadigt uppåt. Jag gillar Kisa, det är en trevlig och genuin stad, säger den 30-åriga krögaren.


Han har serverat allt från stekt fläsk med löksås till nattbakad fläskkarré, under gårdagen var det isterband som gällde. Än så länge klarar han sig själv i köket, men Åtvidabergskocken Niklas Svahn har rekryterats för att husera i restaurangen när skidanläggningen öppnar.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om