Trött på onödig förstörelse

Lars Sandström som driver Sandströms skor är trött på den onödiga förstörelsen som sker både på sin fastighet och i samhället för övrigt.

Lars Sandström är trött på den onödiga förstörelsen, som kostar en rejäl summa att återställa. Foto: Morgan Karlsson

Lars Sandström är trött på den onödiga förstörelsen, som kostar en rejäl summa att återställa. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-12-29 07:36

Den 16 december var den första skadegörelsen då någon förstörde två fönsterrutor på Sandströms fastighet i Kisa. Händelsen polisanmäldes och lades ner direkt på grund av spaningsbevis.

Såg stenkastaren

Händelsen gjorde att Lars Sandström är mer på sin vakt efter detta, och klockan 23:10 den 22 december var det så åter dags.

- Jag hörde flera röster utanför huset och gick fram till fönstret för att ta mig en titt. Samtidigt som jag öppnade fönstret några våningar över, så såg jag hur killen kastar en sten rakt in i rutan.

Förnekade allt

- Jag skriker på dem och skyndar mig ut. Killen springer ner mot Kisa ån och bort mot Frendo. Jag vänder mig då om och får syn på tjejerna som var med vid händelsen.

- Först ville de inte stanna när jag bad dem om det, fast slutligen fick jag chans att fråga dem om de visste något om händelsen, varpå de förnekade allt.

Flera namn

Samtidigt som Sandström var ute, så kontaktade han polisen som berättar att de varit i Kisa en halvtimma innan, fast nu hade de ingen bil i området.

- Även denna händelse polisanmäldes. Fördelen denna gång är ju att nu finns det flera namn på de misstänkta som polisen kan arbeta vidare med. Under julhelgen var det även skadegörelse vid stationen i Kisa, fast om det är samma gäng vet man inte än.

Imponera på brudarna

- Detta är så fruktansvärt onödigt. Självrisken är så pass hög att det inte ens är lönt att blanda in försäkringsbolaget. Det borde väl finnas bättre sett att imponera på brudarna än att förstöra fönsterrutor, avslutar Lars Sandström som nu hoppas på ett gott polisarbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om