Tudors Superprinsar – en vinnande korv

Britt-Marie Wirén har lyckats med sina korvar. Nyligen deltog hon i en mattävling i Nyköping där hon nådde en delad fjärde plats med en av sina korvar.

Britt-Marie Wirén står bakom den prisbelönta korven "Tudors Superprinsar". Foto: Morgan Karlsson

Britt-Marie Wirén står bakom den prisbelönta korven "Tudors Superprinsar". Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-04-06 08:20

Britt-Marie Wirén driver gårdsbutiken Torps Rusthåll i utmed vägen mellan Kisa och Rimforsa.

En verksamhet som startade i mindre skala under 2009, då de sålde köttlådor från gårdens egna uppfödda djur. Ett större hus på gården renoverades från grunden, och när det projektet var färdigt dök tanken upp att göra detta till en gårdsbutik med matservering. Så blev det.

På Wiréns föräldragård föds nötdjur, får, höns samt grisar upp. Ägg säljs med självservice där kunden kan betala via swish. Nötboskapen slaktas i Vimmerby och styckas numera i Wiréns egna godkända styckningshall.

– Våra produkter har ej nått handeln utan säljs här på gårdsbutiken, berättar Britt-Marie Wirén. Vidare inom verksamheten lagar vi mat som dukas upp som ett buffébord vid större högtider som exempelvis jul och påsk.

Mattävling

Just nu förbereder vi påskbuffé som skall serveras onsdagen vecka 15. Vidare arrangeras pizzabuffé. Pizzorna dekoreras med eget kött från gården samt bakas de i vår vedeldade stenugn.

Nyligen så deltog olika lag i tävlingen "Matverk i Östergötland". Britt-Marie Wirén och hennes två lagkamrater vann och skickades vidare till en tävling i Nyköping, där de delade en fjärde plats.

Det är Tudors Superprinsar som är hennes vinnande koncept. En korv som kan ätas som prinskorv eller som kall ölkorv. Namnet "Tudor" kommer från namnet på tjuren som de har på gården.

– Jag har tydligen ett recept som uppskattas, säger Wirén. Korven innehåller 80 procent nötkött och 20 procent fläskkött.

Vidare berättar hon att de även tillverkar grillkorv, en gårdskorv med smak som en falukorv. Samt en surkorv numera kallad isterband. Även en gårdspastej med lever tillverkas inom företaget.

Under helgen som var deltog hon även på matmässan i Norrköping. Den kända kocken Leif Mannerström kom fram och berömde henne för den toppenkvalité som han tyckte att korvarna har.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om