Tuffa utmaningar för Folkets Hus

Folkets Hus i Kisa mÄste renoveras för cirka 2,3 miljoner kronor. Dessutom har bion stÀngt i vÀntan pÄ att utrustningen ska digitaliseras. - Det Àr ett tufft lÀge. För att fixa det hÀr behöver vi stöd av kommunen, sÀger ordförande Bonny Hermansson.

Kinda2012-12-18 07:44

Bonny Hermansson, som har varit ordförande i drygt tvÄ Är, sÀger att Folkets Hus har "nÄgorlunda koll" pÄ ekonomin. Vid Ärsmötet i vÄras redovisade föreningen ett positivt resultat (15 480 kronor).
- Vi fÄr fortfarande en del gamla fakturor som ingen kÀnner till, men det har löst sig. Vi har jobbat stenhÄrt för att fÄ ekonomin i balans, sÀger Bonny Hermansson.
Trots det gÄr Folkets Hus mot en oviss framtid. Bioutrustningen Àr gammalmodig och behöver digitaliseras. Men just nu finns det inga pengar till det. SÄ tills vidare Àr biografen stÀngd.

MĂ„ste renoveras
Det som oroar mest Àr dock sjÀlva fastigheten. Inom en tioÄrsperiod mÄste Folkets Hus renoveras för cirka 2,3 miljoner kronor.
- Vart ska vi fÄ tag pÄ de pengarna, frÄgar sig Bonny Hermansson. Det Àr omöjligt.
Vad Àr mest akut?
- Inom det nÀrmsta Äret mÄste det satsas 150 000 kronor pÄ ventilationssystemet, vinden och taket. Just den investeringen Àr jag inte sÄ orolig för. Det finns pengar att söka hos organisationen Folkets Hus och Parker. Men dÀrefter blir det problem...

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om