Tusen skäl att gilla fettisdagen

Fettisdagen är en guldgruva för landets caféer. På Bagarboden i Rimforsa såldes det omkring tusen semlor.

Jonas Lindström och Maria Johansson bakade omkring tusen semlor.

Jonas Lindström och Maria Johansson bakade omkring tusen semlor.

Foto:

Kinda2014-03-05 07:45


Även om semmelsäsongen pågår i flera månader är det just fettisdagen som är årets höjdpunkt. Vår tidning åkte till Bagarboden i Rimforsa för att kolla läget.
Och jodå.
Visst var det fullt med fikasugna Rimforsabor. Strax efter klockan 11.00 var det bara ett par bord som stod tomma.

Lyxsemlan populär
Det ställde förstås höga krav på Jonas Lindström och Maria Johansson i bageriet.
De bakade kaffesemlor, lyxsemlor och "vanliga" semlor i rask takt.
- Vi började klockan 04.00 i morse. Det är full fart hela tiden, sa Maria Johansson med ett leende.
Hur många semlor gör ni?
- Det blir nog omkring 1 000 stycken. Den "vanliga" semlan med mandelmassa säljer bäst, men lyxsemlan är inte långt efter. Den innehåller både mandelmassa och vaniljkräm. Lyxsemlan har funnits i sortimentet de senaste åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om