Två eller tre kommunalråd?

Alliansen vill ha tre kommunalråd. Ett förslag som nu får kritik. - Tre är för många. Jag tycker att det räcker med två kommunalråd, säger Roger Rydström (S).

Kinda2013-01-08 07:37

I går samlades kommunstyrelsen för årets första sammanträde. Dagens hetaste punkt var förstås "Ny politisk ledning".
Enligt det framtagna förslaget, som vår tidning berättade om i förra veckan, vill alliansen ha tre kommunalråd på deltid (75 procent): Pia Tingvall (C), Malin Svensson (M) och Anders Ljung (C). Dessutom vill alliansen stärka upp organisationen med en ny politisk ledningsgrupp.
Om det blir enligt alliansens förslag återstår att se. I går blev det i alla fall inget beslut från kommunstyrelsens ledamöter.
- Vi sa det från början: "inget beslut i dag". Istället hade vi en öppen diskussion där alla fick komma med sina synpunkter, säger Pia Tingvall, kommunstyrelsens ordförande.

"Tveksam..."
I samband med diskussionen fick alliansens förslag en hel del kritik från oppositionen. Socialdemokraterna tycker att den nya politiska organisationen skulle kosta alldeles för mycket pengar. Enligt beräkningar blir extrakostnaden cirka 600 000 kronor per år.
- Vi är öppna för förändringar, men inte enligt det här förslaget. Jag tycker att det räcker med två kommunalråd på sammanlagt 150 procent, säger Roger Rydström (S), andre vice ordförande i kommunstyrelsen.
Ledamoten Lars Karlsson (FP) säger så här:
- Jag är tveksam till alliansens upplägg. Med tre kommunalråd finns det ingen självklar ledare. Och som jag ser det blir det problem om Anders Ljung ska representera Kinda i regionala frågor utan att ha någon beslutanderätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om