Två förskoleavdelningar läggs ner

Till hösten försvinner två förskoleavdelningar på Bäckgården i Kisa. De berörda barnen flyttas istället till Tornhagens förskola. Omorganisationen innebär att tre visstidsanställningar inte förlängs.

Kinda2013-05-24 06:38

Det finns tre kommunala förskolor i Kisa: Bäckgården, Tornhagen och Berget. För tillfället går det omkring 170 barn på de olika avdelningarna.
I höst sjunker den siffran till 140 barn. Det, i kombination med att årskurs tre flyttar från Stjärneboskolan till Bäckskolan, gör att kommunen lägger ner två förskoleavdelningar på Bäckgården. Det handlar om Minimalen (1-3 år) och Humlan (3-4 år).
- Det behövs lokaler när treorna kommer tillbaka till Bäck. Samtidigt kan vi inte ha så många förskoleavdelningar som tidigare när underlaget sjunker, säger Carin Olsson, kommunens förskolechef i Kisa.

Oro från föräldrar
21 barn berörs av omorganisationen. I fem av fallen har föräldrarna meddelat att de istället väljer en privat förskola. De övriga 16 barnen flyttas till Tornhagens förskola.
Hur påverkas personalen?
- Det blir inte några uppsägningar. Några kommer att följa med till Tornhagen, medan några får delvis nya arbetsuppgifter. Vi har tre visstidsanställningar som löper ut i sommar. De kommer inte att förlängas, säger Carin Olsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om