Två ordförandeposter för Wessman

Han är redan ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Nästa vecka blir Pontus Wessman (MP) dessutom ny ordförande i socialnämnden. - Det känns bara bra. Jag kommer att klara av båda uppdragen, säger huvudpersonen själv.

Kinda2011-06-22 06:33

Pontus Wessman (MP) kan konsten att överraska. Efter valet i höstas värvades han över till alliansen - där ordförandeposten i barn- och utbildningsnämnden väntade.

Dela upp ansvaret
Nu kommer nästa politiska överraskning signerad Wessman. Allt talar för att han blir ny ordförande i socialnämnden.
- Anders Ljung (C) kom med det här förslaget för tre veckor sen. Jag behövde ingen längre betänketid.
Ordförande i två tunga nämnder... Det låter väldigt tidskrävande?
- Vi kommer att dela upp ansvaret i både socialnämnden och BUN. Så det ska inte vara något problem.

Tillfälliga lösningar
Alliansen har sökt en ny ordförande i socialnämnden sen Björn Hoflunds (M) avhopp i mars. Sen dess har både Solveig Danielsson (KD) och Birgitta Olaison (KD) haft tillfälligt ansvar.
När inte alliansen hittade någon permanent lösning vände man sig alltså till Pontus Wessman.
- Jag har faktiskt haft den här idén ganska länge. Att man kan kombinera ordförandeskapet i BUN och socialnämnden, säger Anders Ljung (C), kommunstyrelsens ordförande.

"Dåligt agerat"
Hemlighetsmakeriet kring den här lösningen har varit stort.
Det var först i måndags kväll som alliansen redogjorde för sina planer i samband med fullmäktige. Tanken är att vice ordförande i respektive nämnd ska ges större ansvar.
Centerpartiet, moderaterna, miljöpartiet och kristdemokraterna ville välja Pontus Wessman till ny ordförande redan i måndags.
Men oppositionen var måttligt intresserade av det förslaget.
- Dåligt agerat! Det här ärendet kunde ha skötts mycket snyggare. Valberedningen visste inget, oppositionen visste inget. Vi har inte fått en chans att diskutera saken, sa Sören Hellberg (S) som yrkade på återremiss till valberedningen.
Många politiker ville yttra sig i frågan.
- Vi behöver en ny ordförande i socialnämnden. Det är mycket märkligt att oppositionen lägger sig i alliansens förslag, sa Anders Ljung.
Lars Karlsson (FP):
- Tydligen är avsaknaden av min partikamrat Nils-Gunnar Wenhov stor. Det här skulle innebära väldigt mycket jobb för Pontus. Är det inte bättre att han lägger allt fokus på BUN?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om