Två skolor i Ydre läggs ner

Först skulle Asby och Rydsnäs skolor läggas ner. Sen skulle de inte det. Nu har kommunstyrelsen förordat en nedläggning trots allt. Frågan verkar alltså avgjord. Men sista ordet sägs i kommunfullmäktige den 24 november.

Kinda2008-11-13 07:54

Det är inte så lätt att hänga med i turerna i Ydres politik. Den 29 september presenterades ett budgetförslag med stora nedskärningar, bland annat en nedläggning av skolorna i Asby och Rydsnäs.
Den 20 oktober höll budgetberedningen sitt sista möte. Då gjorde man en kovändning och beslöt enhälligt att skjuta på nedläggningen av skolorna och ta in en konsult för att utreda sparförslag från föräldragrupper.

Kovändning
I tisdags, den 11 november, var det kommunstyrelse. Och jodå, det blev ännu en kovändning.
Nu går man tillbaka till det ursprungliga förslaget. Även den här gången i full politisk enighet. Med andra ord: Asby och Rydsnäs skolor läggs ner efter detta läsår.
Enligt kommunalrådet Inga Arnell Lindgren (c) är det inget sakskäl som förändrats sen det förra mötet. Men efter att ha pratat i partigrupperna och haft tid att titta på föräldraförslagen, har man helt enkelt insett att en nedläggning är nödvändig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om