Tvingas till kvarsittning året om

Varje eftermiddag tvingas Jonathan som går i klass 5 i Horn att vara helt ensam på skolan och utan tillsyn av någon vuxen. Vem har ansvaret om något händer, undrar hans föräldrar Heinz och Jaana Reither, boende i Östantorp på gränsen till Småland.

Kinda2007-03-22 07:32

- Vår elvaårige son måste sitta kvar varje dag i skolans korridor eller ute på skolgården i 55 minuter på grund av att han hämtas sist av skolskjutsen. Alla klassrum är dessutom låsta och därmed har han inte heller möjlighet att göra läxor. Jonathan säger uppgivet: varför alltid jag, det är så himla orättvist, berättar Heinz Reither.
- Han känner sig mobbad, men inte av sina kamrater som han trivs alldeles utmärkt med, utan av de som är ansvariga för planeringen av skolskjutsen.
Problemet med extremt långa skoldagar för Jonathan började när familjen flyttade till Kinda kommun för två år sedan. Redan inför skolstarten i augusti 2005 skickade familjen ett brev till kommunen där de beskrev sin sons nio timmar långa skoldag.
Kommunens barn- och utbildningschef Agneta Gatel för sin del uppger att hon inte reagerar på den långa skoldagen. Hon tror att det är många elever i Jonathans ålder som kommer hem senare än 15.30.
- Men det är inte bra att han sitter ensam. Det borde kunna gå att hitta på något vettigt under väntetiden, säger Agneta Gatel som i övrigt hänvisar till skolans rektor Sonia Johnsson, som dock inte var anträffbar i går eftermiddag

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om