Ulrika vimlar och ler

Det började 1863 och Ulrika marknad verkar bara bli allt mer poppis. I torsdags var det trångt och trivsamt på marknadsgatorna. En marknadskaramell i munnen, ett öppet sinne och sen är det bara att flyta med i gemenskapen.

Klassiskt marknadsvimmel i Ulrika. I år var det lika trångt som någonsin i det vackra septembervädret. Foto: Jan Björkegren

Klassiskt marknadsvimmel i Ulrika. I år var det lika trångt som någonsin i det vackra septembervädret. Foto: Jan Björkegren

Foto:

Kinda2004-09-10 06:23

Omkring 40 000 besökare brukar arrangörerna räkna med i Ulrika. Detta i ett samhälle som till vardags har cirka 200 invånare. Man kan fråga sig varför folk kommer tillbaka år efter år.
Är det för att fynda? Nja, knappast även om det faktiskt finns en hel del fynd att göra i Ulrika. Den läslystne kunde till exempel handla jättebilliga böcker från Boxholms bibliotek i år.
Men det handlar nog mer om att bara få strosa omkring bland stånden och tallarna, nicka åt en och annan bekant och bara må gott. På något konstigt sätt känner man sig inte ensam även om man är ensam. Marknaden erbjuder en kollektiv och fullständigt kravlös gemenskap som det bara är att flyta med i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om