Unga testar på arbetslivet

Varje år anordnas ett antal sommarjobb av kommunen för 17-18-åringar. Dessa kallas feriearbeten och av alla de som söker lottar man ut treveckors-anställningar inom kommunen. Vår tidning har träffat fyra ungdomar som har fått möjligheten till detta.

I tre veckor har Amanda Nilsson jobbat med 3-4-åringarna på Tornhagens förskola.

I tre veckor har Amanda Nilsson jobbat med 3-4-åringarna på Tornhagens förskola.

Foto:

Kinda2014-07-08 07:12


Erik Jakobsson och Jesper Wärnehall har fått sina sommarjobb på äldreboendet på Bergdala.
- Vi får prata med de gamla och gå ut och gå. Så länge det finns saker att göra så är det roligt, säger Jesper Wärnehall.
- Vi spelar spel och pusslar det är kul men att ta hand om disken och städa är väl mindre kul. Det är ett helt okej jobb, jag skulle nog vilja jobba här nästa år också om jag får en större anställning och får göra alla uppgifter, säger Erik Jakobsson.
- Jag vill inte jobba här nästa år, jag skulle vilja vara elektriker eftersom det är det jag pluggar till, säger Jesper.

Tornhagens förskola
Båda två är glada att de fick ett sommarjobb. Annica Forss är undersköterska på Bergdala och hon tycker det är trevligt men svårt att sätta feriearbetarna i jobb.
- Det är inte så lätt att sätta de i arbete. Speciellt om vädret är dåligt och man inte kan gå ut. Så det blir mycket städning, plocka disk och sköta köket. Det är väldigt olika vad det är för ungdomar men när de är intresserade är det väldigt trevligt att ha de här.

Alexander Nilsson tycker om att jobba med ett yrke som knyter an till hans utbildning.
Alexander Nilsson tycker om att jobba med ett yrke som knyter an till hans utbildning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om