Unik pjäs besökte Rimforsa och Kisa

Charlie Chaplins stumfilm "The Kid" kom 1921. Numera är det Pantomimteatern i Stockholm som för historien vidare. - Vi hade premiär den 6 februari, 2011. Snart har pjäsen framförts 200 gånger, säger turnéproducenten Jonas Reinicke som är uppvuxen i Brokind.

Pjäsen Charlies Unge utgörs av tre skådespelare, fr v, Ulrika Mannerfelt, Bo W Lindström och Thea Elisabeth Skallevold. Foto: Martin Skoog

Pjäsen Charlies Unge utgörs av tre skådespelare, fr v, Ulrika Mannerfelt, Bo W Lindström och Thea Elisabeth Skallevold. Foto: Martin Skoog

Foto:

Kinda2012-03-01 07:46


Pantomimteatern i Stockholm har funnits sedan 1978. Just den här pjäsen, som är översatt till "Charlies Unge", har en intressant bakgrund.
- Vi är faktiskt den första teatern någonsin som har fått rättigheterna till "The Kid". Det var 2010 som vi skrev ett brev till Charlie Chaplins familj. Och de sa ja, berättar skådespelaren Bo W Lindström.
Tillsammans med kollegorna Ulrika Mannerfelt och Thea Elisabeth Skallevold åker han runt i landet och framför Charlies Unge. Främst på olika skolor.
- Pjäsen riktar sig till hela grundskolan, från årskurs 1 upp till årskurs 9, säger Bo W Lindström.
Den här veckan kom Pantomimteatern till Kinda. Under två intensiva dagar framfördes pjäsen fyra gånger. Två gånger i Rimforsa (Åsundahallen), två gånger i Kisa (Stjärneboskolan).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om