Upprörda känslor i Folkets Hus styrelse

Gårdagens artikel om Folkets Hus slog ner som en bomb hos styrelsen. - Jag är fly förbannad. Alliansen har kört på som en ångvält utan att informera oss, säger Bonny Hermansson som är ordförande i Byggnadsföreningen Folkets Hus.

"Jag är fly förbannad. Varför kommunicerar inte politikerna med oss? Istället får vi läsa om det här i tidningen. Det känns för jävligt", säger ordförande Bonny Hermansson.

"Jag är fly förbannad. Varför kommunicerar inte politikerna med oss? Istället får vi läsa om det här i tidningen. Det känns för jävligt", säger ordförande Bonny Hermansson.

Foto:

Kinda2013-03-09 05:07

Det var i gårdagens tidning som vi berättade att Folkets Hus framtid är en högaktuell fråga för kommunens ledande politiker. I måndags togs ärendet upp i kommunstyrelsen. Och nu på måndag fortsätter diskussionerna. Den 27 mars har Folkets Hus årsmöte. Innan dess ska kommunens politiska ombud få direktiv från kommunstyrelsen.

Har tröttnat
Och enligt uppgifter till vår tidning har den styrande alliansen tröttnat på de höga räntekostnaderna, drygt 200 000 kronor om året, och det faktum att fastigheten behöver renoveras för 2,3 miljoner kronor inom en tioårsperiod.
- Tidigare har ingen vågat ta tag i den här frågan. Nu är siktet inställt på att likvidera föreningen och sälja fastigheten, säger en person med god insyn i det politiska arbetet.
Alliansens politiker presenterade sina tankar för de övriga ledamöterna i kommunstyrelsen i samband med måndagens ks-sammanträde.

Styrelsen lämnar?
I går var det upprörda känslor i Folkets Hus styrelse.
- Jag är fly förbannad. Varför kommunicerar inte politikerna med oss? Istället får vi läsa om det här i tidningen. Det känns för jävligt. Och det är inte första gången som det händer, säger Bonny Hermansson som är ordförande i Byggnadsföreningen Folkets Hus.
Vad händer nu?
- Jag ska ringa runt till alla styrelsemedlemmar under dagen. Eventuellt lämnar vi våra platser redan i eftermiddag... Jag har energin som krävs för att jobba för Folkets Hus bästa. Men inte när saker och ting sköts på det här sättet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om