Uppskattad seniordag i Rimforsa

En mångårig tradition gick igår av stapeln i församlingsgården i Rimforsa. Alla församlingsmedlemmar som är fyllda 75 år och uppåt bjöds in på en Seniordag med smörgåstårta och andakt på schemat.

Samordnare för dagen var diakon Jörgen Kalmendal. Foto: Erica Månsson

Samordnare för dagen var diakon Jörgen Kalmendal. Foto: Erica Månsson

Foto:

Kinda2017-10-09 10:00

Svenska kyrkan ordnar med många olika aktiviteter runt om i landet och i söndags hölls det med Seniordag i Rimforsa församlingsgård. En gång om året bjuder församlingen in medlemmar över 75 år att delta under dagen. I år skickades det ut 284 inbjudningar och 90-talet tackade ja.

För första gången var det den, i juni, nytillsatte diakonen Jörgen Kalmendal som ansvarade för arrangemanget.

Vi tror att det här är något som skapar gemenskap och det är också till för att hjälpa de som kanske känner sig ensamma eller har svårt att komma ut på olika saker, berättar Jörgen Kalmendal. Han fortsätter:

En av kyrkans främsta uppgifter är att få människor att uppleva gemenskap och att alltid få dem att känna sig välkomna och att stödja och hjälpa.

Kalmendal kommer från Vårdsnäs församling och säger sig ha fått ett riktigt varmt välkomnande. Han berättar:

Det här är väldigt varm och välkomnande församling, där alla är måna om varandra och bra på att se till så ingen hamnar utanför. Han fortsätter:

Det jag vill med mitt jobb här är att bevara de bra traditionerna som redan är uppbyggda, men jag tror också att jag kommer att bidra till att lyfta fram andra grupper i samhället. Som en verksamhet för unga.

De som infunnit sig till församlingsgården blev bjudna på smörgåstårta, kaffe och kaka. Efter maten var det andakt där kyrkans barnkör uppträdde.

Kyrkans barnkörs repetition inför andakten under ledning av kantor Eva Falsjö. Foto: Erica Månsson
Kyrkans barnkörs repetition inför andakten under ledning av kantor Eva Falsjö. Foto: Erica Månsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om