Uthyrare rasar mot turistbyrån i Kisa

Hur är det möjligt att turistbyrån i Kinda bara har lyckats hyra ut ett hus tre dagar under ett helt år. Det frågar sig en stuguthyrare i ett brev adresserat till kommunstyrelsen.

Kinda2007-09-11 06:24

Det är ett svårslaget fiasko, anser uthyraren som i brevet skriver: "Jag är naturligtvis rasande över den taffliga hanteringen av uthyrningsverksamheten och över den ekonomiska förlusten. Det kostar c:a 35 000 kronor att hålla igång ett hus över ett år. Mest av allt beklagar jag Kinda kommuns förlust av ett stort antal turister som vistas, reser, handlar och njuter av trakten, som sätter Kinda på kartan och genererar mängder av turism."

Nyrenoverat hus
Stuguthyraren, en kvinna bosatt i Stockholmstrakten, uppger i brevet att hon tillsammans med sin familj för ett år sedan beslöt att samarbeta med turistbyrån då de äger tre fastigheter i Kinda kommun, varav ett lantbruk, och att de insåg traktens oerhörda potential för turistnäring.
I september förra året ingick kvinnan avtalet med turistbyrån om att året runt hyra ut en av fastigheterna, ett 100 kvadratmeter nyrenoverat hus i trakten kring Horn.
"Tiden gick. Hösten och vintern. Inga turister. Våren kom. Inga turister. Sommaren kom. Inga turister". Vid en kontakt med turistbyrån, skriver kvinnan, så förklarar en tjänsteman "glatt, mycket glatt, att de inte hinner, inte tar ansvar för, inte klarar, inte gör, inte svarar för, inte tar ansvar för osv, osv osv ????".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om