Våffelcafé i Kisa

Kaffestugan vid Kisa hembygdsgård har omvandlats till våffelcafé och kommer vara det i några veckor till, fram till början av augusti. Under en säsong säljs cirka 400 våfflor och knepet för en lyckad våffla är mycket och äkta smör.

Förutom våfflorna så är även kaffestugans stolthet pelargonerna som de odlar.

Förutom våfflorna så är även kaffestugans stolthet pelargonerna som de odlar.

Foto:

Kinda2017-07-14 12:00

Kisa och Västra Eneby hembygdsförening ordnar med olika aktiviteter runt om i bygden och en av dem är det populära våffelcaféet vid hembygdsgården i Kisa.

– Vi hade ett fyrtiotal besökare här på premiären den andre juli, berättar Maylis Carlsson, våffelmakare och medlem i Kisa och Västra Eneby hembygdsförening.

Både stamgäster som spontanbesökare tittar förbi för att äta av de populära våfflorna.

– Det är väldigt roligt när det kommer mycket gäster, förra säsongen sålde vi 400 våfflor, berättar Carlsson.

Vad är knepet för en perfekt våffla?

En bra smet, med hemligt recept med mycket smör i, riktigt smör, säger Aina Johansson.

Carlsson fortsätter:

– Riktiga råvaror är viktigt, här är det inget pulver, vi gör allt från grunden och har också möjlighet att servera glutenfria våfflor som vi gräddar i ett särskilt våffeljärn.

Hembygdsmedlemmarna Bernt och Anette Karlsson agerar inhoppare i våffelserveringen. Foto: Erica Månsson
Hembygdsmedlemmarna Bernt och Anette Karlsson agerar inhoppare i våffelserveringen. Foto: Erica Månsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om