Välgörenhetskonsert när Gun-Britt Monell fyllde 85 år

I söndags fyllde Gunbritt Monell 85 år och det firade hon med att anordna en välgörenhetskonsert i Horns kyrka för Operation Smile.

Gunbritt Monell hade bland annat hjälp av barnbarnen Lovisa och Sebastian inför och under konserten. Foto: Erica Månsson

Gunbritt Monell hade bland annat hjälp av barnbarnen Lovisa och Sebastian inför och under konserten. Foto: Erica Månsson

Foto:

Kinda2017-08-28 14:30

Närmare tvåhundra besökare fyllde Horns kyrka när välgörenhetskonserten började i söndags eftermiddag. Konserten hölls och gästerna kom dit för att fira Gunbritt Monells 85:e födelsedag.

Styrde skeppet gjorde kusinerna Lovisa och Sebastian Monell som tillsammans tog fram gårdagens musikprogram.
– Vi fick frågan i julas och tackade ja, men vi förstod nog inte att så här många skulle komma, säger Sebastian Monell.

Han fortsätter:

– Det är många i släkten som sjunger och spelar så vi har försökt samla några.

En till som var överraskad över antalet firare var jubilaren själv.
– Tänk att ha så många vänner som kommer och att jag har en familj som hjälper till och ställer upp, säger Gunbritt Monell.

För att fira sin födelsedag bestämde hon sig för att ha en välgörenhetskonsert där pengarna går till Operation Smile, en organisation som jobbar med operationsuppdrag runt om i världen där de behandlar barn som har fötts med läpp-, käk- eller gomspalt. Deras vision är att inget barn i världen ska kränkas eller tvingas leva undangömt på grund av en behandlingsbar ansiktsmissbildning.
– Det var en idé jag fick, jag har fyra barn och jag gick och var orolig när jag skulle få dem, och när jag då ser att så lite pengar kan göra så mycket så vill jag hjälpa till, säger Gunbritt.

Under konserten kunde då de som kom för att lyssna lämna ett bidrag, och redan innan konserten har hon samlat in 26 000 kronor.
– Det är för ett bra syfte, och det är bra att tänka på andra när man fyller år, säger Lovisa Monell.

Lovisa skötte även mellansnacket under konserten, där hon mot slutet höll ett tal till sin mormor där hon hyllade henne för den hon är och det hon gör och gjort. Talet gick över i sången ”Jag är din bäste vän” som fick hela kyrkan att jubla och applådera ljudligt.

Efter att hela kyrkan sjöng födelsedagssången bjöds gästerna på ostkaka och kaffe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om