Valpkurs hos Brukshundklubben

En ny valpkurs startade i helgen. Något som lockade fyra valpar med dess ägare. "Valpkursen håller vi för att få en fungerande hund för ägaren och samhället".

Deltagarna under söndagens kursverksamhet.

Deltagarna under söndagens kursverksamhet.

Foto:

Kinda2017-10-02 09:00

Valpkursen är uppdelad på tre tillfällen var av den första ägde rum under söndagen vid Kinda Brukshundsklubbs område vid Föllingsö i Kisa.

Även allmänlydnad

I klubbstugan där teorilektionen hölls gnydde valparna som var i olika åldrar och av raserna: Gråhund, Cavalier king charlesspaniel, Old English Bulldog och Pudel.

På plats var klubbens ordförande Tina och Carina Karlsson från Tranås Brukshundsklubb som var inhyrd som tränare och ledare för kursen, och även som ledare för eftermiddagens kursverksamhet för allmänlydnad.

Träna vidare

Under den senare kursen var det lite äldre hundar som deltog. Här fanns det bland annat en Vaktel, Bullterrier Stafford, Labrador, Finsk Lapphund.

Jag brinner för detta, den bästa lönen för mig är att se att det lyckas mellan hund och hundförare eller ägare, berättade Carina Karlsson.

Valpkursen håller vi för att få en fungerande hund för både ägaren och samhället. För den som sedan vill fortsätta, så finns det en massa olika steg och tävlingar att träna vidare inom.

Alla hundraser välkomna

Karlsson inledde med att det absolut viktigaste är att bygga upp en bra relation med sin hund. Något som bygger på trygghet, samarbete, kontakt och lek. Även ett lugnt och tydligt ledarskap är viktigt, och med en hund så ska detta vara lite svart eller vitt. Raka och tydliga besked.

Inom Kinda Brukshundsklubb har de 85 medlemmar, och de träffas några gånger i veckan för att umgås. Inom klubbens egen regi håller de kurser i agility och rallylydnad. Till klubben är alla hundraser välkomna.

Gråhundsvalpen har funnit sig till rätta under valpkursen. Foto: Morgan Karlsson
Gråhundsvalpen har funnit sig till rätta under valpkursen. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om