Vansinneskörning slutade pĂ„ skroten – Kindabon erkĂ€nner att han druckit och kört fort

En 26-Ärig Kindabo Àr misstÀnkt för rattfylleri, drograttfylleri, narkotikabrott, eget bruk och vÄrdslöshet i trafik efter en bilfÀrd som började i Kisa och slutade pÄ skroten i BjÀrkeryd, strax utanför Kisa.

I hög fart fĂ„r bilen sladd efter en skarp kurva, far ner i dikesrenen, voltar och far igenom plĂ„tstaketet till Kisa Återvinning.

I hög fart fĂ„r bilen sladd efter en skarp kurva, far ner i dikesrenen, voltar och far igenom plĂ„tstaketet till Kisa Återvinning.

Foto:

Kinda2017-08-31 06:00

"ErkÀnt att de druckit och kört fort"

Vid 21.30-tiden i söndagskvÀll kallade personal pÄ akutmottagningen vid Universitetssjukhuset i Linköping pÄ polis dÄ man fÄtt in tvÄ mÀn som skadats i en singelolycka utanför Kisa. Föraren, en 26-Ärig man frÄn Kinda, Àr nu misstÀnkt för rattfylleri, drograttfylleri, narkotikabrott, eget bruk och vÄrdslöshet i trafik.

Enligt polisanmÀlan ska de bÄda mÀnnen med bil ha lÀmnat Kisa mellan 19.30 och 20.00 och fortsatte söderut pÄ riksvÀg 23/34. FÀrden fortsatte sedan in pÄ lÀnsvÀg 539 mot Gullringen. Ett par hundra meter in pÄ vÀgen kommer de bÄda mÀnnen i fatt en bil.

Föraren i bilen berÀttar:

– Det dök upp en bil hög fart i backspegeln. De tutade, blinkade och körde vingligt. Jag blev livrĂ€dd. Slog pĂ„ bilens blinkers och körde in mot vĂ€grenen. DĂ„ körde de rĂ€tt in i baken pĂ„ min bil för att sedan fortsĂ€tta i hög fart framför mig.

Föraren blev efter pÄkörningen skakad och chockad och parkerade sin bil intill vÀgrenen.

– Det var vĂ€ldigt otĂ€ckt. En kvinna som var ute i sin trĂ€dgĂ„rd mitt emot dĂ€r ja blev pĂ„körd sĂ„g hela hĂ€ndelsen. Hon hjĂ€lpte mig att ringa till polisen och vi stĂ€dade upp pĂ„ vĂ€gen dĂ€r glas efter billyktor hade spridits.

Efter ett tag fortsatte föraren fÀrden och efter nÄgra sekunder kommer tvÄ bilar, en grön Opel Ascona och en svart Van, i full fart och kör om den pÄkörda bilen.

– NĂ€r jag Ă„ker förbi skroten (Kisa Återvinning) ser jag att den vita Opel stĂ„r utanför och att det Ă€r ett stort hĂ„l i plĂ„tstaketet in till skrotens omrĂ„de. Skadorna pĂ„ min bil fick jag Ă„ka till polisen i Linköping och visa upp i mĂ„ndags

Strax innan bilen kör igenom staketet har den i hög fart kommit i en kurva och fÄtt sladd och sedan kört ner i vÀgrenen och mycket talar för att bilen har voltat innan den for in genom staketet.

Björn Goding Àr förundersökningsledare vid Linköpings-polisen:

– Strax efter att de kört av vĂ€gen ringde de en kompis som körde de bĂ„da mĂ€nnen till akuten i Linköping. HĂ€r kallade personalen pĂ„ polis dĂ„ de bĂ„da var mĂ€rkbart berusade. I förhör har 26-Ă„ringen tagit pĂ„ sig att han körde bilen, vilket Ă€ven passageraren intygat. Vidare har de erkĂ€nt att de druckit och kört fort och att föraren kollade pĂ„ sin mobil och att det strax dĂ€refter sa pang. Vilka skador mĂ€nnen fick vet jag inte. Mycket pekar pĂ„ att det Ă€r de bĂ„da mĂ€nnen som kört pĂ„ bilen strax innan de for av vĂ€gen och dĂ„ tillkommer ytterligare en brottsanmĂ€lan mot förare, smitning frĂ„n trafikolycka.

Vid 00.32 natten till mÄndag kom en polispatrull frÄn Linköping till platsen för att dokumentera.

– Vid bilen lĂ„g det flera ölflaskor. En krockkudde togs i beslag för DNA-analys, sĂ€ger Björn Goding.

Det blev skrot av bilen efter kraschen. Foto: Lars-Göran Bexell
Det blev skrot av bilen efter kraschen. Foto: Lars-Göran Bexell
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om