Vanvård av djur

Under året har miljö- och byggkontoret i Kinda fått ta emot ett flertal anmälningar från olika personer angående missförhållanden rörande djurhållningen på två gårdar i kommunen. Trots otaliga inspektioner har inte mycket hänt. Nu har ägaren av de två gårdarna fått nya förelägganden.

Kinda2006-07-19 06:39

Personal från kommunens miljö- och byggkontor har vid upprepade tillfällen varit ute vid den ena gårdens ligghall. Och enligt Kindas miljö- och byggchef Yngve Blomberg har det varje gång varit dåligt med strö samt avsaknad av foder.
I ett föreläggande till djurägaren skriver Yngve Blomberg att "halmbalar ligger framför foderbordet men på ett avstånd där de inte nås av djuren. Detta finns dokumenterat med bilder".
Kommunens djurskyddsinspektör Ylva Skiöld noterade vid sitt inspektionsbesök för några veckor sedan att en djupströbädd, som innehöll mycket gödsel, var anordnad på den andra gårdens loge och vid halva foderbordet. Enligt Ylva Skiöld är inte denna åtgärd förprövad, trots att hon vid tidigare besök påtalat att sådan krävs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om