Värdhusförsäljningen snart i hamn

I början av juni lades ett av Kisas mest unika landmärken ut till försäljning. Nu, mer än en månad senare, är affären snart i hamn, och en efterträdare tar över rodret på Kisa Wärdhus. "Vi ska precis gå in i en process med slutanbud, så vi ser att det troligtvis avslutas i veckan, säger mäklaren Carolina Hedlund.

Intresset för Kisa Wärdhus har varit stort och försäljningen är snart i hamn. ”Vi ser att det här troligtvis kommer att avslutas i den här veckan eller nästa vecka”, säger mäklaren Carolina Hedlund.

Intresset för Kisa Wärdhus har varit stort och försäljningen är snart i hamn. ”Vi ser att det här troligtvis kommer att avslutas i den här veckan eller nästa vecka”, säger mäklaren Carolina Hedlund.

Foto:

Kinda2016-08-23 07:00

Efter 17 år som ägare meddelade paret Amy Hedlund och Håkan Jernelius att deras tid vid Kisa Wärdhus var till ända. Nya, mer spännande, utmaningar lockade, och därför salufördes den unika fastigheten i början av juni. 

Förhoppningarna är att en efterträdare ska stå redo i mitten av september, därefter går flyttlasset mot Öland, där entreprenörerna, om allt går som planerat, ska starta en alldeles ny restaurang- och hotellanläggning.

– Det ska bli väldigt spännande att se hur det blir, säger Håkan Jernelius och fortsätter:

– Intresset för värdhuset har helt klart varit över förväntan måste jag säga. Vi hade det ute en vända år 2013, då för sju miljoner, men då hade vi inte en enda intressent.

Stor potential

Nu, den här gången, var utgångspriset alltså betydligt lägre, nämligen 3 900 000 kronor. Detta, tillsammans med fastighetens läge och enorma potential, har gjort att intresset varit omfattande, till och med högre än väntat enligt den ansvariga mäklaren hos Skeppsholmens fastighetsmäkleri.

– Det har varit ett jättebra intresse, och som det ser ut nu håller vi på att sammanställa de bud vi fått och ska precis gå in i en process med slutanbud, säger mäklaren Carolina Hedlund och fortsätter:

– Vi ser att det här troligtvis kommer att avslutas i den här veckan eller nästa vecka, men sedan kan ju allt hända in i sista sekund, men det är vårt mål.

Det lägsta budet som inkommit under processen är detsamma som utgångspriset, resterande är högre.

Nu har alla intressenter möjlighet att höja sina bud, men det behöver nödvändigtvis inte betyda att det högsta anbudet är det som drar det längsta strået.

– Det kan ju vara andra förutsättningar och villkor kring de här buden som gör att det inte säljs för det högsta priset, men det är säljarna som får ta det beslutet, säger Carolina Hedlund och fortsätter:

– Det är ju en klar fördel så klart om den som tar över har en tidigare erfarenhet av restaurang- och hotellverksamhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om