Vårdpersonalen "Vi orkar inte mer"

Det är bara sparivern som tycks vara viktig, inte hur personalen har det. Vi slår nu larm, att ni tar tag i vår arbetssituation för snart orkar vi inte längre med vårt arbete. Gränsen är nådd. Det menar personalen på Västerliden i en skrivelse till socialnämnden i Kinda, undertecknad av 28 anställda.

Kinda2006-08-30 05:30

Personalen uppger att de har fått jättefina lokaler, ljusa och bra utrymmen med alla tänkbara finesser. "Men ni har glömt bort en sak kära ledamöter. Vi har en tuff arbetsmiljö här på Västerlidens särskilda boende" skriver personalen och fortsätter: "Vi känner att det är stressigt jämt."
"Vi jobbar med människor som har olika funktionshinder, och därtill olika behov. Ungefär hälften är dementa eller lätt förvirrade. Det skapar en oro hos dem när de ser hur vi springer ut och in, rum till rum. Vi har inte tid att kanske lugna dem."
"Vi hoppas nu snart att vi får en förändring till stånd.Så att man har tid för våra boende, för det finns inte mycket tid till det. Man blir både ledsen och frustrerad, att man inte får den tiden till att samtala med de boende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om