Vernissage på biblioteket i Kisa

Strax innan 11 i lördags var förberedelserna i full gång, det skulle fram både cider, saltapinnar och annat gott. Under tiden kom fler och fler personer in genom dörrarna till Kisa Bibliotek. Dagen var kommen, det var dags för Liljeholmens konstelevers årliga vårutställning. - Det känns pirrigt men kul, berättar Fredrik Ehrling, en av utställarna.

Liljeholmens utställning hänger på Kisa bibliotek tills slutat av april.

Liljeholmens utställning hänger på Kisa bibliotek tills slutat av april.

Foto:

Kinda2014-04-07 06:50


Uppklädda elever från Liljeholmens konstlinje årskurs 1 och 2 hade i helgen vernissage för sin vårutställning. Det är total 76 verk som ställs ut av 13 konstnärer. Verken består av skulpturer och tavlor. Tavlorna är målade i olika material men det är framförallt akryl, några akvarell och lite grafik.
- Vi har arbetat med olika tekniker sedan i höstas och sedan har vi fått välja ut våra favoriter, berättar Fredrik Ehring.
- Ibland får man små guldkorn som man känner att det här är jag stolt över och vill visa upp, fortsätter Anna "Zingo" Carlsson.

"Ett transportmedel"
Vårutställningen är något Liljeholmens folkhögskola anordnat i Kisa flera år i följd. Från och med i år ska de också ställa ut andra verk på en utställning i Linköping där de har vernissage på onsdag eftermiddag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om